HP и Symаntеc излизат със съвместна оферта

HP и Symantec обявиха комплексно решение за сигурност срещу $85 за три години. Предложението е в рамките на стратегическото споразумение между двете компании.

По-рано се появиха информации, че HP може да погълне Symantec, но подобна сделка не се състоя. Същевременно, компанията за сигурност укрепи позициите си на пазара, благодарение на успешните продажби на новата версия на Norton Internet Security.


Част от лаптопите и настолните компютри на HP се предлагат с комплексно решение за защита от Symantec

Вместо сделка по поглъщане, двете компании сключиха стратегическо споразумение, обединявайки усилия в доставката на съвместни решения – компютър плюс защита.

HP Symantec Norton Internet Security е специално предложение с обхват 3 години. Заедно с покупката на HP компютър потребителите получават пълноценен пакет от антивирус с модули срещу шпиони, фишинг и спам, антируткит, защитна стена, софтуер за безопасно зареждане, Norton Safe Web и решение за надеждна оторизация.

За тригодишно използване на продукта клиентите ще заплащат само 85 долара. За сравнение, самостоятелен Norton Internet Security струва почти толкова, но за две години. Съвместната оферта важи при покупки на лаптопи от сериите Pro3, Elite7 и Probook s&m и десктопи 5U, 6U и HP500B.

Коментар