БАН иска поне 95 млн.лв. бюджет

 

Бюджет 2012 е неприемвлив за БАН, учените искат двойно по-голяма субсидия (снимка: БАН)

Учени и служители от БАН отново ще излязат на протест срещу несправедливия, според тях, бюджет на академията за 2012-та година.

Предвидената бюджетна субсидия ще доведе до фактическото ликвидиране на националния научен център, който представляват институтите на Българската академия на науките, се казва в официално изявление.

Протестното шествие, насрочено за сряда от 14 ч., ще отстоява три основни искания:

ОЩE ПО ТЕМАТА
 
БАН отвори инфо център за постоянни протести
БАН показа ядрена мощ на премиера
БАН поиска оставката на Симеон Дянков
Президентът: Не можем да оставим науката на пазара
БАН: Имаме патриотична мисия

1. Бюджетна субсидия за 2012 г. в размер на 95-98 млн. лв., която ще осигури минимални предпоставки за оцеляване и функциониране на националния център за научни изследвания в условията на криза.

2. Спиране на войната срещу БАН и униженията, на които са подложени българските учени.

3. Ясно дефиниране на претенциите и визията на правителството по отношение на структурата, организацията и функциите на БАН.

Ръководството на академията смята, че срещу БАН е подложена на злонамерени и неверни нападки, водещи до изкривени представи в обществото за нейната работа, роля за развитие на българската държава, а също и за ролята на научните изследвания в съвременния свят.

по темата: „БАН иска поне 95 млн.лв. бюджет”

добавете коментар...

  1. анонимно

    Dinko в какъв институт си работил? Аз сега работя в БАН и опитвам да направя нещо подобно като теб, но по по-прикрит начин. Подтискането не ми е проблем лично на мен (но си прав, че като цяло го има).

    А това че ММ е генетично тъп – две мнения няма.

  2. ММ

    България не може да роди добри учени. Българите са тъпи по генетични причини. Затова не трябва да развива каквато и да е наука.

  3. Dinko

    и за какво им са тези пари? какво полезно ще направят с тях?
    Какво полезно за хората като цяло? Даите план, бизнес план за ползите и след колко време. Това е инвестиция и то голяма и всяка година! Аз бях в бан и знам какво е там. Нищо практично и полезно не се развива. Предлагах полезни неща от които д аима и много приходи те казаха ти си луд:) Сега си има моя компания в Англия и работя с хор акато мен ентусиасти и продавам :)))
    Ето това е бан, подтискане и репресиране на ентусиастите, система за контрол на умовете и подтискане на всичко прогресивно.

  4. Киро

    Защо да има 100 млн. лв. за подслушване, а за култура и наука да няма ?

  5. BG

    Bul(garian)shit!

    Изкривена е единствено представата на БАН за външния свят. По-добре да седят и да работят от вкъщи!

Коментар