Johnson Controls планира разширение у нас

Високотехнологичната компания Johnson Controls планира да разшири развойния си център в София през 2012 г., стана ясно вчера на пресконференция по повод 10 години присъствие на производителя на българския пазар.

Джеф ДеБест, вицепрезидент на Johnson Controls Automotive Experience, заяви, че компанията намира у нас талантливи и добре подготвени инженери

„София е изключително важна локация за развитието на нашите разработки в сферата на електрониката”, заяви Джеф ДеБест, вицепрезидент и генерален мениджър Електроника в Johnson Controls Automotive Experience. „В България ние намираме някои от най-талантливите и добре подготвени инженери и специалисти, които имат изключителен принос за развитието на нашия бизнес в световен мащаб”, допълни той.

Johnson Controls е глобален лидер в производството на седалки за автомобили, интериори и електроника. Технологичният център в София е един от най-големите развойни центрове на компанията в света. Той работи в близко сътрудничество с центровете в Германия, Франция, САЩ и Китай, като разработва и доставя технологични продукти от най-ново поколение за клиенти като BMW, Chrysler, Citro?n, Ford, Honda, Mercedes-Benz, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Renault, Skoda, Smart и VW.

От отварянето си през 2001 г. до сега, развойният център в София е разработил над 120 електронни устройства. Екипът на Johnson Controls у нас се състои от 550 инженери и специалисти, които създават информационни табла, централни мултимедийни конзоли, HomeLink продукти, автомобилни компаси и интериорна електроника.

Българският офис на Johnson Controls осъществява управление на проекти, разработване на софтуер, тестване на продукти, хардуерен дизайн и изработка на прототипи, механични инженерни услуги и глобална ИТ поддръжка на цялото автомобилно подразделение на Johnson Controls Automotive Experience и клиентите на компанията от автомобилната индустрия.  През 2012 г. производителят планира да разшири операциите си у нас и да наеме още специалисти.

Коментар