Електрон Прогрес с нова техника срещу тероризма

Електрон Прогрес ЕАД се нарежда в Топ 20 компании в света, производители на техника за борба срещу тероризма, стана ясно на специализирано изложение и среща на фирмите от бранша в Брюксел, Белгия.

На двудневното събитие 20 водещи световни компании в бранша начело с канадската MKDS Training & Threat Migration представиха отбранителна техника и средства за борба с импровизирани взривни устройства. В срещите участваха и представители на НАТО, политически и правителствени организации.

Електрон Прогрес показа най-новите си разработки на технологията „Комета“ за защита от импровизирани взривни устройства, която в момента осигурява безопасността на българските войници на мисии зад граница. Това са изцяло български продукти, проектирани и конструирани съгласно военния стандарт MIL-STD-810F. Те могат да бъдат конфигурирани така, че да отговорят на различни изисквания – мобилен, стационарен и преносим вариант, като всеки модул работи самостоятелно или в система.

Импровизираните взривни устройства представляват саморъчно направени мини и са най-мощното оръжие на тероризма в глобален аспект. Те са причина за около 70-80% от случаите на пострадали и жертви във военните мисии в размирните райони, поясниха от Електрон Прогрес.

Технологията „Комета” е единственият патентован български високотехнологичен продукт в областта на борбата срещу тероризма. Системата разполага със свободно програмируеми комуникационни канали, като оставя отворена възможността за комуникация между отделните единици, използвани във военен или цивилен конвой. Вградените тестови защитни алгоритми и постоянният контрол на изходната мощност предотвратяват достигане на критична точка.

Системата се монтира лесно, като запазва своята пълна работоспособност, без да влошава параметрите си на работа при всякакви климатични условия (понижено атмосферно налягане, температура на околната среда от – 30 С ° до + 55 С °, относителна влажност на въздуха 98%, скреж, роса, дъжд, слънчева радиация, понижено налягане и въздействие на прах).

Като бивш Институт по специална електроника, Електрон Прогрес има повече от 35 години опит в разработката и производството на изделия в областта на борбата срещу тероризма и импровизираните взривни устройства. Тя е първата българска компания, която подписва рамков договор с NC3A – Агенцията на НАТО за консултации, командване и контрол NC3A.

по темата: „Електрон Прогрес с нова техника срещу тероризма”

добавете коментар...

  1. Брюксел знае отдавна за Самел 90

    http://www.samel90.com/files/products_military/file_18_bg.pdf

  2. чете и мисли

    До колкото аз прочетох … е представена в Брюксел.
    А пък китайците защо купуват такава техника незнам, те по мисии ходят ли?

  3. InnLv

    Ужас! И кой нещастник ще носи широколентов предавател за РЕБ на гърба си?! На времето еди велик генерал беше модернизирал армейска джипка със 6 трансивера от гърмяни стършели. Като хойкаше по щабни занятия, шофьора му шашкаше ситуацията… 😉 Луда работа!

  4. MNSP

    браво! дано повече български фирми произвеждат и изнасят, само така можем да вървим напред

  5. NATO

    а защо не е била в брюксел тогава

  6. Платени реклами?

    Пак ли платени реклами ? Самел-90 АД произвежда и продава отбранителна техника и средства за борба с дистанционно активиране на взривни устройства по отдавна. Питайте китайците 😉

Коментар