McAfee Endpoint Protection – Advanced Suite

McAfee Endpoint Protection – AdvancedSuite (EPА) е пакет продукти за защита на работни станциии сървъри от съвременните интернет заплахи. Решението осигурява проактивна защита срещу зловреден софтуер, неоторизирани устройства и „zero-day“ атаки в реално време.

EPAпакетът включва няколко софтуерни продукта:
Anti Virus&Anti-malware – проактивна защитa в реално време
Съвременните заплахи растат постоянно, като времето от идентифицирането им до изпращане на защита към крайните точки обикновено е между 24 и 72 часа. През това време данните и системите са изложени на риск. McAfee Global Threat Intelligence – репутация на файлове – затваря тази празнина, предоставяйки постоянна защита в реално време. Софтуерът поставя под карантина или блокира вируси, троянски коне, червеи, шпионш и други потенциално нежелани програми, които крадат поверителни данни или саботират производителността на потребителите.
Anti-spam & Email server security – разширена защита срещу вируси и спам в електронната поща
Това решение сканира входящи и изходящи имейли, за да прихване спам, неподходящо съдържание и вируси. Може да постави под карантина подозрителни имейли, които застрашават мрежата на потребителите. Слой от анти-вирус предпазва имейл сървъра, за да предотврати достъпа на зловредния код до входящата кутия на потребителя.
Host Intrusion Prevention – щит срещу „zero-day“ атаки и уязвимости
Решението защитава от проникване на зловреден код в системата на персоналните компютри, блокира кода от хайджакинг атаки (hijacking) на приложенията и осигурява автоматични ъпдейти, които подсигуряват срещу атаки лаптопите и настолните компютри. В комбинация с поведенческа защита, която предпазва от „buffer overflow“ атаки (атаки на принципа “препълване на буфера”). Потребителят получава най-иновативна цялостна защита срещу уязвимости.
StatefullDesktop Firewall – защитна стена
Защитната стена контролира десктоп приложенията, които имат достъп до мрежата, за да предпази от зарази и забавяне на системите. Потребителят може да приложи и контролира политики на защитната стена, базирани на местоположение за пълна защита и съответствие с регулаторните правила.
Network Access Control – гъвкав контрол на достъп до мрежата
Когато някой излезе и след това се върне в корпоративната мрежа, няма гаранции, че не носи със себе си„стопаджии”. Network Access Control разрешава достъп до мрежата само за съвместими и проверени системи. Независимо от това как компютрите се свързват с мрежата, Network Access Control открива и оценява съответствието с дефинираните политики за достъп до корпоративната мрежа.
Policy Аuditing and Compliance – ефективна политика за одит и съгласуваност
Този софтуер актуализира политиките и сканира чрез агент за одит всички компютри и документи с цел да съответстват на дефинираните политики. Организациите могат да измерват съответствието на политиките с вътрешни и външни стандарти.
Device Control – цялостен контрол върху устройствата
Решението предотвратява загубата на важни данни чрез преносими носители като USB и Bluetooth устройства, таблети, записваеми CD-та и DVD-та. Налични са инструменти, които следят и контролират трансфера на данни от всички настолни компютри, дори и ако дадено устройство е физически изключено от мрежата.
SiteAdvisor Ent Plus – проактивна уеб защита
Много от уеб заплахите са незабележими за потребителите. SiteAdvisor Ent Plus намалява риска от сърфиране в мрежата, като предупреждава потребителите за зловредни уебсайтове, преди да са ги посетили. Позволява разрешаване или блокиране на уеб сайтове в зависимост от потребител или група, като така се контролира достъпът до неподходящи сайтове като например игри или съдържание за възрастни.
McAfee ePolicy Orchestrator – управление, което намалява оперативните разходи
Всички възможности на Endpoint McAfee Protection Suite се управляват от McAfee ePolicy Orchestrator (ePO) – централизирана платформа, която управлява сигурността и прилага защитите. Уеб базирана за лесен достъп, платформата обезпечава интелигентна сигурност, ефективно управление и контрол. McAfee ePO може да намали разходите за ИТ управление на сигурността с повече от 60%, според международно проучване на MSI сред 488 средни и големи предприятия.
Продуктите на McAfee се разпространяват у нас от оторизирания дистрибутор на компанията – COMPUTER 2000

 

Коментар