Расте значението на отворения код и облака

Технологиите, основани на отворен код и отворени стандарти, ще играят в бъдеще ключова роля при разработката на бизнес приложения, твърди доклад на IBM, озаглавен „2011 Tech Trends Report”. Проучването обхваща над 4000 хиляди ИТ професионалисти от 93 страни и 25 индустрии.
 

Технологиите с отворен код ще стават все по-актуални при разработката на бизнес приложения, твърди глобално проучване на IBM
 
Нараства нуждата от висококвалифицирани специалисти в области като бизнес анализ, социален бизнес, мобилни изчисления, софтуерни технологии с отворен код и клауд компютинг, се казва още в анализа.

В следващите две години над 75% от организациите ще внедрят и използват технологии за облачни изчисления. Над половината от анкетираните са заявили, че внедряването и усвояването на клауд решения е част от техните стратегии в областта на мобилните технологии.

Социалният бизнес е силно повлиян от регионалните културни различия, отчита анализът. Лидер по внедряване на иновации в областта в социалния бизнес е Индия (57% adoption rate), следвана от САЩ (45%) и Китай (44%). В Русия пък е най-силна съпротивата срещу възприемане на подобни решения (19%).

Мобилните технологии, социалният бизнес, облачните изчисления и бизнес анализът излязоха от рамките на своя нишов статут и вече са част от приоритетните направления в развитието на ИТ инфраструктурата на всяка съвременна организация, коментира Джим Коргъл, генерален мениджър на поделението IBM Independent Software Vendors and Developer Relations.

Според него, специалистите, които са способни да развиват и усъвършенстват знания и умения за работа с изброените иновационни технологии, ще могат да отговорят на нуждите на бизнеса в близките години.
 

по темата: „Расте значението на отворения код и облака”

добавете коментар...

  1. анонимно

    А значението на отворения облак е още по-голямо!!! Защото в тази суша е време да падне малко дъжд.

Коментар