Нов играч влиза в бизнеса с ИТ за корпоративния сектор у нас

Нова компания стартира бизнес на българския пазар за информационни технологии. “Силдекс” ще развива дейност в направленията системна интеграция, комуникационни технологии и информационна сигурност.
Базираната в София компания се ръководи от Йоана Матеева, а политиката й предвижда “непрекъснато проучване на нови тенденции в бизнеса и откриване на нови насоки на развитие на информационните технологии”.
В екипа на Силдекс са привлечени специалисти по управление на проекти, консултанти, проектанти, програмисти и сервизни инженери, всички с професионални сертификати. Компанията предлага завършени решения за IP мрежите на големи организации и доставчици на услуги. Портфолиото от продукти и услуги включва решения на Cisco Systems, Juniper, NetCentrex, Nextone, MIND CTI и Quescom.
В областта на информационната сигурност, Силдекс ще работи по проекти за изграждане на инфраструктури с публичен ключ PKI, управление на цифрови права, одитиране и внедряване на разнообразни механизми за автентикация и оторизация.
Членовете на екипа на Силдекс са участвали в мащабни ИТ проекти в администрацията и корпоративния сектор у нас, съобщиха от компанията. Сред тях са реализации на информационни системи и мрежи в Българската армия, МВР, Министерство на финансите, БТК, Спектър Нет и Кейбъл Тел.

Коментар