Ултрабук компютрите ще стават сензорни

Ултрабуците ще стават чувствителни на допир. Производителите в сегмента планират да вградят сензорни панели, за да се възползват от новите функции на Windows 8, съобщи digitimes.ocm. Според пазарните наблюдатели, сензорните екрани ще помогнат на РС вендорите да си възвърнат отнетия от таблетите дял.

Разработчиците на течнокристални панели и сензорни модули са започнали да доставят тъчскрийн образци на своите партньори. Твърди се, че производителите но фонови подсветки вече са усвоили техниката за закрепване на новите сензорни модули към ултрабука, която прави възможен тънкия им профил.

Продажбите на Acer Aspire S3 и Asus Zenbook, първите ултрабуци на пазара, отговарят на очакванията на анализаторите. Към края на ноември Wistron е произвела за Acer близо 210 хиляди Aspire S3, а доставките на Zenbook от Pegatron Technology ще възлязат на 150-170 хиляди броя до края на годината.

И двата ултрабука вече са достъпни на българския пазар. През ноември Acer официално представи своя Aspire S3 – моделът се предлага в магазинната мрежа за 1600 лв. По-рано тази седмица и Asus показа у нас Zenbook с обещанието, че в близките дни ултрабукът ще бъде наличен в търговската мрежа. Дилъри вече рекламират Zenbook на цена малко над 2000 лв.

Коментари по темата: „Ултрабук компютрите ще стават сензорни”

добавете коментар...

  1. Валери

    Като направите МФУбук с гъвкав дисплей и 4G и……..модули тогава може да се каже, че сте постигнали нещо. Гъвкавият двулицев дисплей може при необходимост да се дели на сектори за писане, четене, картина в картина и т.н., а най важното предимство МФУбука е, че при отварянето на капака му той става от15 инча на 30 инча. МФУбука може да се използва, и като ТВ приемник,копир, принт и скан. Така ще е и със смартфони и други джаджи. С една дума сегашните джаджи и бъдещите ще се различават коренно по функции и предназначение.

Коментар