Суперкомпютър се изправя срещу патентните тролове

Специалисти от IBM създадоха софтуер, който може да предизвика революция в медицината и да сложи край на патентните тролове. Инструментът Strategic IP Insight Platform (SIIP) изучава милиони патенти и публикации в областта на фармацевтиката, придобивайки колосален обем от знания.

По-точно, SIIP е обработил 4,7 млн. патента и 11 млн. научни публикации, издадени в периода от 1976 до 2000 г. Системата, работеща на суперкомпютър IBM Watson, ще повиши значително ефективността на изследванията в медицината, съобщи ExtremeTech.com.

Имайки на разположение опита на своите предшественици, учените ще могат много по-лесно да се придвижват напред в изследванията. И това важи не само за фармацевтиката, но и за други сфери.

Що се отнася до патентните тролове, SIIP вече притежава изключителна компетентност за състоянието на отрасъла. Компаниите, които попадат под ударите на патентни тролове, ще могат чрез SIIP да намират подходящия патент за защита или възможност за лицензиране.

От друга страна обаче, самите патентни тролове също биха могли да се възползват от SIIP, като с негова помощ намират компании, които за уязвими към патентни искове.

Суперкомпютърът IBM Watson притежава многобройни способности. Наскоро машината победи в телевизионната викторина Jeopardy, благодарение на уменията си да разпознава реч, да обработва текстове на естествен език, да анализира данни и да се обучава.

Коментари по темата: „Суперкомпютър се изправя срещу патентните тролове”

добавете коментар...

  1. брееее

    бреййй 🙂

Коментар