Биолог победи програмисти в турнира на БАСКОМ

С безапелационната победа на Ивелина Захариева завърши турнирът по програмиране на Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ), който се провежда като трети кръг от частния конкурс по програмиране на Мусала Софт и PC Magazine Bulgaria.
Ивелина се прояви като силен участник от предишното единадесето издание на конкурса, когато започна да се състезава за първи път, уточниха организаторите. Тя е единствената дама, показала толкова високи резултати в историята на конкурса.
Захариева, която е асистент по Биофизика в Биологическия факултет на Софийския университет, се занимава с програмиране като хоби. Тя е майка на две деца, чете фантастика и понастоящем учи в ХТИ. Ивелина взе голямата награда от 1500 лв.
Втора награда, 1000 лв., спечели Йордан Маджунков – първокурсник в специалност Физика към СУ, следван от Веселин Георгиев – студент по Информатика отново към СУ, който получи 500 лв.
В Турнира тази година участваха 55 състезатели и освен наградния фонд от 3000лв., организаторите раздадоха множество поощрителни предметни награди.
Осигуряването на наградния фонд и организацията на Турнира се осъществи с подкрепата на Държавната агенция за информационни технологии съобщения (ДАИТС) и фирми-спонсори от БАСКОМ – Немечек и Tumbleweed. Специалните поощрителни награди са осигурени от фирма Fadata.
Наградите бяха раздадени на официална церемония на 8 февруари в столичния клуб „Битбургер”, по време на традиционното новогодишно парти на БАСКОМ.
В момента приключва четвърти кръг от конкурса, който се проведе под патронажа на Българската асоциация на разработчиците на софтуер (БАРС) и ще започне пети кръг, който е на Microsoft. Решения на задачите се предават чрез онлайн формата на http://konkurs.musala.com/

Коментар