НАП се включи в проверките на софтуера

В съвместна акция служители на ГДБОП и НАП, със съдействието на Сдружението на издателите на бизнес софтуер (СИБС), проведоха специализирана полицейска проверка в офиса на фирма в град София, занимаваща се с борсова търговия.

Иззети са общо 26 компютърни системи с инсталирани върху тях нелицензирани копия на програми на Майкрософт, за които от дружеството не са предоставени документи законосъобразно използване, съобщи СИБС.

Компютърните системи са приобщени като доказателство по образуваното наказателно производство за престъпление по чл. 172а от Наказателния кодекс.

По случая е назначена и данъчна ревизия за изясняване на точната сума на нанесените на държавата щети от извършваната от компанията търговска дейност, в това число и за водената от нея финансово-счетоводна отчетност, уточниха от сдружението.

По оценка на правоносителите, нанесените щети на компаниите са на стойност над 100 хил лв., твърдят от МВР. Пълният размер на нанесените щети на държавата ще бъде изчислен след назначената щателна финансово-счетоводна ревизия.

по темата: „НАП се включи в проверките на софтуера”

добавете коментар...

  1. Дядо игумен

    Нароиха се мързеливи лайнари, които искат да печелят по американски образец – от въздуха.
    То са софтуерни права, то са сини зони, то са измислени данъчи такси, отговорности и др. прийоми за скубане на народа.
    Аман от тарикати !!!
    Никой вече не иска да работи.
    Как ще я караме така не ми е ясно????
    Eврейският план на Роналд Ът и Ричард Ран за разорение на България намери блгодатна почва…Амин !

  2. +1

    Technews, окажете съпротива на Майкрософт България и ще спечелите уважението на читателите си. Не бъдете поредната куха фуния за разпространяване на корпоративната им воня.

  3. tty

    Не ви стига гнусната пропаганда в интернет ами и в сериалите сте се намърдали – и в Стъклен дом взеха да си правят реклама на престъпните акции, а обикновеният непросветен зрител остава с впечатлението че лицензиран софтуер=Уиндоус и нищо друго.

  4. j+

    стига заблуждавахте хората с платените си статии
    100000 лв. кви пет ква умряла циганка я се поспрете

  5. j

    и какви по – точно са щетите на държавата, продуктите на майкрософт нейна собственост ли са ??!!!

  6. j

    И коя е тая фирма?

Коментар