Валентина Диканска оглави BASF България

За първи път в над 40-годишната история на BASF у нас начело застава български мениджър. От началото на декември Валентина Диканска пое управлението на офиса на немската компания в страната, наследявайки на поста Херберт Фиш, вицепрезидент на BASF за Югоизточна Европа.


Валентина Диканска стана първият български мениджър на BASF у нас

Поемам управлението на химическата компания в България в момент, когато BASF обяви новата си стратегия за устойчиво развитие "We create chemistry”. Бизнесът ни в България бележи траен ръст и аз очаквам, че с предлаганите от компанията иновативни продукти и решения, както и със създадените трайни партньорства във всички индустрии ще утвърдим лидерските си позиции”, заяви Диканска по повод назначението.

Тя е завършила магистратура по икономика в УНСС, по-късно специализира маркетинг и мениджмънт в Майнц, Германия. От 2002 г. Диканска е част от представителството на BASF в България, като финансов и административен директор.  

Портфолиото на BASF включва широка гама химически продукти. През 2010 г. компанията отчете продажби за 63,9 милиарда евро, а броят на служителите й е около 109 000 души.

Наскоро BASF обяви новата си стратегия за устойчиво развитие "Ние създаваме химия", съгласно която компанията ще играе важна роля за запазване на природните ресурси, осигуряване на здравословна храна и подобряване на качеството на живот на хората.

Коментар