BizTech 2012 поставя фокус върху големите ИС

Организаторите на стартиралия с успех тази година форум за дискусии и прогнози за ИКТ пазара BizTech обявиха следващата си инициатива. През май 2012 г. ще се проведе форум на тема „Големите информационни системи в България – двадесет и три години и девет правителства по-късно! Кой може?”.

Във фокуса на дискусиите ще бъдат проектът за електронно правителство, ключовите информационни системи и ИТ търговете по ЗОП. Форумът ще повдигне наболели въпроси: „Защо в бившата "Силиконова долина" на СИВ след 22 години няма нито една работеща национална ИС?” и „Защо още няма ERP, CRM, BI в държавните топлофикации и ВиК дружества?”.

ОЩE ПО ТЕМАТА
 
BizTech 2011 очерта картината на ИКТ бизнеса в България
BizTech 2011 идва с отговори за ИКТ пазара

Специален акцент ще бъде поставен върху финансирането от ЕС, в частност: „Имат ли капацитет и експертиза администрациите в оперативните програми да финансират ИТ проекти в България”. Дискусиите ще обхванат и състоянието на информационните системи в големия бизнес.

На кръглата маса във форума ще бъдат поканени за участие представители на бизнеса, на изпълнителната и законодателната власт, които имат отношение към проблемите.

BizTech 2012 ще връчи за първи път две награди за „Най-голям обществен инвеститор в ИТ” съответно за 2011 г. и за 12-годишен период, базирани на конкретни резултати и факти.

Форумът се организира от агенция за анализи и прогнози CBN – Pannoff, Stoytcheff & Co., издателство "Принт енд Пъблишинг" ООД и TechNews.bg.

Коментар