Nokia се отказва от бранда Symbian

Nokia повече няма да използва бранда Symbian, който досега се свързваше с основната смартфон платформа на компанията.  Вместо Symbian операционната система вече ще се нарича Belle.

От февруари 2012 г. притежателите на смартфони N8, E7 и X7 ще могат да обновят своите устройства до Nokia Belle, става ясно от съобщение на компанията, в което в скоби е отбелязано, че досега системата се е наричала Symbian Belle.

Вместо Symbian операционната система вече ще се нарича Belle

Новото ръководство начело със Стивън Елоп постепенно се разделя с наследството на Nokia. По-рано тази година компанията се отказа от марката Ovi, а миналата седмица обяви, че скоро ще прекрати достъпа до услугата Ovi Contacts.

Nokia следва курс към налагане на смартфони с операционна система Windows Phone. Първите модели с платформата на Microsoft вече излязоха на пазара.

По-рано компанията обяви, че ще продължи да разработва Symbian смартфони. Сега обаче тези устройства ще се брандират с Belle.

Коментари по темата: „Nokia се отказва от бранда Symbian”

добавете коментар...

  1. анонимно

    Някой ще ми каже ли какво е свартфон? Че от тези нотбуци, ултрабуци, нетбуци, само буци, лаптопи и т.н. съвсем се обърках.

  2. az

    тия па се не спряха да си играят на шикалки

  3. User

    Кошмар – навсякъде Microsoft

Коментар