Google дава $100 млн. за благотворителни каузи

Филантропията е основна ценност в Google. Тази година интернет компанията дари над 100 милиона щ.д. на различни организации по света, включително 40 милиона щ.д. в сезона на щедростта под формата на субсидии в подкрепа на четири каузи, които смята за особено важни:

Образование в областта на науката, технологиите, инженерството и математиката

През следващите шест години ще има 2,4 милиона свободни работни места в сферата на науката, технологиите, инженерството и математиката. Подкрепените от Google организации работят, за да дадат възможност на ново поколение учащи да навлязат в тези области и да се отдадат на удовлетворяващата кариера, която толкова често произтича от това. Дарението на Google ще подкрепи инициативите им в полза на над 3 милиона деца.



Образование за момичетата

Ако момиче в Африка получи образование, ще печели 25% повече пари, ще бъде 3 пъти по-малко вероятно да се зарази с HIV/СПИН и ще има по-малко и по-здраво семейство. Благодарение на поддръжката за тези организации ще бъдат образовани над 10 000 момичета в развиващите се страни.

Разширяване на възможностите с помощта на технологиите

В държавите с ниски и средни доходи увеличаване на степента на ползване на интернет само с 10% води до нарастване от 1,4% на обема на производството. Новаторски групи използват социални медии, програмиране с отворен код, мобилни мрежи и други технологични платформи, за да свързват общности, да подобрят достъпа до информация и да решат упорити проблеми. Дарението на Google ще помогне на тези организации да осъществят приспособими промени за милиони потребители на технологиите.

Съвременно робство и трафик на хора

Лошата новина: днес има повече роби от всеки друг период в историята. Добрата новина е, че като се връщат в селата си и помагат за образоването на другите, освободените роби предпазват стотици хиляди изложени на риск хора, така че да не бъдат подведени или принудени да преживеят същите страдания. Подкрепата на Google ще освободи над 12 000 души от съвременно робство и няма да допусне милиони други да станат жертви.

„Благодарение на партньорството ви през този сезон на щедростта бяхме в състояние да помогнем на благотворителни организации, които работят за подобряване на живота на милиони хора по целия свят”, се казва в официално обръщение на Google до партньорите.

Коментар