LG пусна Optimus Hub на пазара у нас

LG пусна на българския пазар нов смартфон от серията Optimus. Моделът LG Optimus Hub предлага по-добри условия за сърфиране в интернет, различни възможности за споделяне на съдържание с други устройства и удължен живот на батерията.


Новият LG Optimus Hub предоставя комфортен 3,5-инчов екран за по-удобно сърфиране в интернет

Смартфонът работи с операционна система Android 2.3 Gingerbread и разполага с 3,5-инчов HVGA NOVA дисплей с яркост от 550 нита. Бързият процесор и големият за класа екран улесняват сърфирането в интернет. NOVA дисплеят е достатъчно ярък, за да възпроизвежда точни изображения дори и на пряка слънчева светлина, подчертават от компанията.

Optimus Hub ще замести бюджетния Optimus One, поясни Димитър Вълев, мениджър „Мобилни комуникации“ в LG Electronics България.

Функцията Wi-Fi Cast позволява на притежателите на смартфона да споделят безжично филми, музика, снимки и друг вид съдържание между мобилни телефони, които поддържат Wi-Fi Direct. Тази характеристика не е зависима от Wi-Fi рутер и дава възможност за споделяне на съдържание между няколко различни устройства едновременно и с около 20 пъти по-бързо в сравнение с Bluetooth.

Друга функция, Smart Share UI (DLNA), позволява безжично споделяне на съдържание между мобилния телефон и телевизор. А чрез On-screen Phone потребителите могат да разчитат на непрекъсната комуникация между компютъра и смартфона, вкл. и споделяне на екрана на смартфона между различните устройства.

Optimus Hub е оборудван с технология за управление на консумацията на електроенергия, когато смартфонът е в режим на готовност. Благодарение на нея животът на батерията е удължен с над 30%. В допълнение, e намалено времето за реакция при работа със сензорния екран.

Моделът LG Optimus Hub се предлага в черен цвят в търговските обекти на Технополис на ориентировъчна цена от 399 лева на свободна продажба.

Коментар