Windows 8 ще осигури ръст на сензорните монитори

Бъдещето е на сензорните екрани, а Windows 8 ще ускори тази тенденция

Мониторите със сензорен вход ще се радват на все по-голямо търсене. Основен фактор за нарастващата им популярност ще бъде операционната система Windows 8, твърди digitimes.com.

Като цяло, търсенето на течнокристални монитори през първото тримесечие на 2012 г. ще остане на ниско ниво. През Q3″12 обаче пазарът ще започне да расте едновременно с пускането на операционна система Windows 8.

Върху обема на продажбите на ключови доставчици като Dell, HP, Acer и Asus ще продължи да оказва негативно влияние дефицитът на твърди дискове.

Излизането на Windows 8 ще способства появата на нови модели монитори с функции за сензорно управление. Според ViewSonic, търсенето на подобни дисплеи ще нарасне забележимо през третото тримесечие.

Подобна прогноза споделят и от Asus. Според тайванската компания, повечето производители ще пуснат нови модели със сензорно управление през 2012 г.

Пазарът на монитори ще отбележи 3-5% ръст през следващата година, по оценки на източници от индустрията. В момента течнокристалните монитори имат около 95% дял от пазара, според тайвански производители.

Коментар