ZoneAlarm Free – „скрива” компютъра за хакерите

Излезе нова версия на безплатната защитна стена ZoneAlarm. Приложението прави компютъра невидим за хакерите и не допуска изтичане на информация към шпиони.

ZoneAlarm Free е мощна и същевременно лесна за използване защитна стена, която предпазва от заплахи компютри, свързани в локална мрежа или директно към интернет, вкл. и в безжични мрежи.

Програмата се отличава с възможност за гъвкави настройки на правилата. Достъпни са 6 настройки по подразбиране (по 3 за всяка от зоните Local/Internet), както и възможност за самостоятелно задаване на параметри на сигурността.

ZoneAlarm Free включва филтър за приложения, който позволява установяване на права за всяка програма. Налични са също проверка за цифров подпис, подробен лог файл за събитията и средства за анализ с последващо генериране на текстова и графична информация.

Потребителите могат мигновено да блокират – ръчно или автоматично – достъпа на приложения до интернет. Програмата проверява автоматично прикачените файлове в електронната поща.

Налични са още настройки на кукитата, които блокират предаването на персонална информация за потребителя на даден уеб сайт. Има и функция за блокиране на реклами и изскачащи прозорци с цел по-бързо зареждане на уеб страниците.

ZoneAlarm Free е достъпна за сваляне безплатно от сайта на разработчика. Програмата се разпространява като freeware с обем 148,2 MB и работи с операционни системи Windows. Предлагат се и платени версии с допълнителни възможности.

Даунлоуд: ZoneAlarm Free

Коментар