HP Folio 13 – ултрабук за бизнеса

В края на миналата година HP обяви първия си ултрабук компютър за бизнеса, като акцентира на дългия живот на батерията и високата сигурност на устройството. Моделът Folio 13 се отличава с тънък и олекотен дизайн и най-дългия, според HP, живот на батерията в своя клас – до 9,5 часа, в зависимост от начина на употреба.

Благодарение на батерията, която издържа цял ден, на потребителите вече не се налага да носят със себе си адаптер за зареждане на преносимия компютър, а широкият набор от портове елиминира нуждата от донгъли.

Folio 13 e дебел не повече от 18 мм, тежи 1,49 кг (теглото варира според конфигурацията) и има ултра тънък BrightView дисплей с висока резолюция (HD) и диагонал от 33,8 см (13,3 инча).

Оборудван e с най-новите процесори на Intel и включва технология Intel Rapid Start за ниска консумация на енергия, когато преносимият компютър не се използва, и бързо завръщане в работен режим, когато е необходимо. По този начин се пести време и се удължава животът на батерията и работата на компютъра в режим на готовност.

Folio13 предоставя клавиатура с подсветка за мобилните потребители, работещи в условията на слаба осветеност. Наличен е пълен набор от портове, вкл. RJ-45 и USB 3.0, за по-голяма гъвкавост в достъпа до информация.

Ултрабукът разполага и със SSD диск за съхранение на данни с обем 128 GB, който осигуря бързо време за реакция и повишена надеждност.

Folio 13 се отличава и с повишена сигурност. Незадължителният TPM Embedded Security Chip защитава данните в електронната поща и информацията на твърдия диск.

Технологията HP CoolSense използва хардуер и интелигентен софтуер, за да поддържа ултрабука хладен.Наличен е и HP Imagepad за мултитъч управление с висока точност.

Допълнителните екстри включват уеб-камера HP TrueVision HD) за по-ярки и ясни изображения с висока резолюция, както и Dolby Advanced Audio.

HP Folio13 може да бъде конфигуриран с различните варианти на Microsoft Windows 7, вкл. Windows 7 Professional, а ограничената гаранция от три години може да бъде закупена с допълнителния HP Care Pack.

Потребители, които се нуждаят от работна среда, която е по-близка до настолните компютри, както и от допълнителни аудио, видео, мрежова или USB свързаност, могат да включат HP Folio13 към докинг станция.

HP Folio13 се очаква скоро на българския пазар. Цената на модела все още не е обявена.

Коментар