Жена е надеждата за спасение на RIM

Канадската компания RIM, изпитваща проблеми с бизнеса в последно време, може да излезе от кризата със смяна на ръководството, смятат нейни акционери.


Барбара Стаймест може да оглави еднолично RIM, като замени дуета Джим Балсили и Майк Лазаридис

До края на януари сегашните шефове Джим Балсили и Майк Лазаридис ще подадат оставки, а на тяхно място ще бъде назначен един изпълнителен директор, твърди Файнешъл Поуст.

Макар и да не е взето окончателно решение, според запознати със ситуацията начело на RIM ще застане Барбара Стаймест, която е член на борда на директорите, а по-рано заемаше ръководни постове в Кралската банка на Канада и Фондовата борса в Торонто.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА  
RIM гасне, съветват я да се продаде
Бизнесът минава от BlackBerry на iPhone
Пияни служители на RIM се бият в самолет
PlayBook завлича RIM към пропастта

От 2007 година насам RIM се управлява от двама директори. Подобна система е популярна в Канада и Великобритания, но не и в САЩ, където е основният пазар за BlackBerry устройствата на RIM.

Миналата година акциите на RIM поевтиняха със 75% заради фиаското с таблета PlayBook, който не оправда очакванията, и намалялото търсене на смартфони.

Акционерите многократно пробваха да реорганизират системата на управление и да отстранят от длъжност Балсили и Лазаридис, но досега опитите им нямат успех.

по темата: „Жена е надеждата за спасение на RIM”

добавете коментар...

  1. 1анонимно

    RIP RIM

  2. анонимно

    За раководните постове постове предписвам химеотерапия и нагревки.

Коментар