Nokia N9 излезе на пазара у нас

Дългоочакваният смартфон Nokia N9 вече е достъпен на българския пазар. Моделът се предлага от Виваком заедно с пакет Net&Call Super Max.

N9 струва 27,90 лева на месец с двегодишен лизинг. Планът Net&Call Super Мах с месечна цена 49,80 лв. включва 5 GB трафик на максимална скорост, 3600 минути и 3600 SMS-a в мобилната мрежа на телекома и 90 минути към мрежите на останалите мобилни оператори.

N9 работи под управление на операционна система MeeGo, включва 1 GB RAM и 16GB вградена памет. Сензорният 3,9-инчов екран с резолюция 480×854 пиксела е допълнен със защитено против надраскване стъкло, което се слива с гладкото тяло на телефона.

N9 разполага още с 8 MP камера с оптика Carl Zeiss и възможност за заснемане на видео с HD качество, селекция от приложения и игри, музика, имейл, уеб браузър, гласова навигация и Drive приложение, което е оптимизирано за ползване в колата чрез тъч функции.

Смартфонът разчита на процесор с тактова честота 1 GHz, поддържа едновременна работа с няколко приложения (мултитаскинг),  HSDPA 14.4 Mbit/s, Wi-Fi и A-GPS.

по темата: „Nokia N9 излезе на пазара у нас”

добавете коментар...

  1. Японеца

    Тоя пакет нет§кол супер е ибахти набутвацията човек. Е сега го гледах в сайта на вивакрад.

  2. Вангеса

    suglasqvam se. ne znam zashto sa napisali che e dulgoo4akvan. daje suvsem neo4akvano mi doide toq telefon.

  3. Ути Тъпчаров

    камерата била карл цайс. абе това не е камера е а малка дупка със стъкълце. квото и да напишеш си остава малка дупка със стъкълце. ако беше камера нямаше да се казва нокиа а sony.

  4. jiju.biju

    не знам колко е смарт тоя фон. имах един бизнес телефон нокиа преди 2 години и оттогава избягвам всичко свързано с фирмата. говоря ти, че ми се разпадна в ръцете това за отрицателно време.

  5. Жером_БГ

    Виваком я се осъзнайте малко. Хахаха…

  6. Remi Hadley

    Те фси4ки приложения са за Андроид вече, ти още ми сравняваш андроид. Отдавна мина времето, в което сравнявахме – сега има само Андроид и iOS5. Така че тая Nokia я скрийте по-добре.

  7. Траянев91

    Христо ясно е, че си необективен Нокия фен. Истината е, че Нокия са пълни боклуци от 5 години насам, така че каквото и да мрънкаш, никой не те слуша.

  8. Максим4у

    Според мене ако продължават така Виваком, ще фалират.

  9. Basmata

    много трагичен телефон.

  10. до dd

    dd, това са пълни глупости, което си написал. Не само, че нокия от последните 3-4 години на сам са ПЪЛНИ боклуци, а да кажеш, че андроид и самсунг се различават от нокия по цената са още по-големи глупости. очевадно изобщо не знаеш за какво говориш. и да си видял андроид през живота си я си разбрал за какво служи, я не. честно казано и на виваком се учудвам, че продължават да внасят телефони, които нямат какво да предложат.

  11. Красен

    Много са го закъсали нокия, Виваком само смотани модели вкарват.

  12. dd

    zashto vaobshte govorite za Android i Samsung. Ednistvenite predimstva sa im v cenata…Dve marki koito sa nablaskani s harakteristiki i funkcii, koito ne rabotiat dobre i zabivat. ako niamate pari da si kupite stabilen telefon, no darjite da pokajete ce ste v krak s tehnikata shte izberete neshto ot Samsung s Android 🙂

  13. Васил

    Хора,да сравняваме тази Нокиа със Самсунг Галакси е все едно да бъркаме боя със ситуацията…..тази Нокиа срещу Самсунга да тича няма да го настигне,горката,не е въпроса само във двуядрения процесор

  14. андроид

    Последния коментар е на човек който е чел само по форумите за самсунг галакси 2 или мечтае да го има, но не може(приказката за киселото гроде и лисицата). Този модел на Нокиа се равнява 1то галакси по характеристики, т.е. то е с 2 год. закъсняло, но цената ще му е като на галакси 2. А що се отнася за приложенията, като пипнеш телефон с андроид има едно приложение Market отвори го и виж само в секция навигация колко безплатни навигации има. От 2000г до 2009 бях фен на Нокиа и притежавах последните модели смартфони, но от 4 години Нокиа изостанаха

  15. Христо

    Кое по-точно да сравним на S II и N9? Само не ми изтъквай двуядрения процесор – Андроид са пословични с това, че са лакоми от към хардуер. Освен един кош скапанарски приложения в стил Толконг Том, друго преимущество на Андроида няма. Читава навигация – уха, може би ако си платиш 100-тина лева за апликейшън на Том Том или Гармин ще е ОК. Нокиа дава идеална навигация за без пари. Камерата им е Карл Цайс – в прочем, освен някои модели на Сони-Ериксон като цяло е с едни от най-добрите камери на телефон. Нямам нищо против Самсунг, правят много добри неща и ме кефи, че таковат таковата на Епъл, но нещо се изказа доста интересно.

  16. Ivan Ivanov

    Тази Nokia е пълен боклук имам Samsung Galaxy S 2 сравнете характеристиките на двата смартфона и ще разберете за какво говоря.

  17. Буратино

    Уфф, и аз….

  18. Вашето име

    Имам N900, но нещо не съм убеден, че да го сменя с N9-00 е добра идея…

Коментар