Нови WiDi устройства дебютират на CES 2012

Устройства с поддръжка на безжичната технология Intel WiDi ще бъдат показани на започващото днес изложение за потребителска електроника CES 2012 в Лас Вегас.

WiDi позволява безжично свързване на монитор или телевизор към настолен или мобилен компютър. За целта се използва външен адаптер, включен към вход HDMI, или вградените в монитора и телевизора средства и WiDi адаптер вътре в РС-то. Установяването на безжичната връзка е максимално улеснено – достатъчно е потребителят да натисне един бутон в приложението Intel WiDi Widget.

Intel ще демонстрира на CES няколко WiDi продукта, вкл. адаптери от Bitland и монитори Briview. Компаниите Chicony и Kworld също ще покажат адаптери WiDi. Устройствата стъпват на едночипова система WonderMedia PRIZM WM8720.

Съкращението WiDi идва от Wireless Display (безжичен дисплей). Технологията се поддържа от компютри с процесори Intel Core от второ поколение.

WiDi осигурява предаване на видео с резолюция 1080p при хардуерно кодиране H.264 по канал 802.11n в диапазона 2,4 и 5 GHz. Поддържа се също защитено DVD и Blu-ray съдържание.

Коментар