Blu-ray дискове достигат Ultra HD резолюция

UltraHD резолюцията може да стане масова с новото поколение Blu-ray носители, плейъри и телевизори

Blu-ray носители с драстично подобрено качество дебютираха на изложението CES 2012 в Лас Вегас. Новите носители предлагат четири пъти по-ясно изображение от сегашните дискове.

Носителите с резолюция Ultra HD (4K) се очакват на пазара през 2013 година. За тях обаче ще са необходими нови плейъри и телевизори.

Форматът се поддържа от производители като LG, Toshiba, Sony и др. На изложението в Лас Вегас Sony показа плейър BDP-S790, способен да възпроизвежда Ultra HD Blu-ray, наред с поддръжката на 3D и Wi-Fi.

Много компании вече използват камери с 4K резолюция за снимане на филми. Така например, с подобна камера е сниман филмът „Социална мрежа”, посветен на Марк Зукърбърг и неговия проект Facebook.

Коментари по темата: „Blu-ray дискове достигат Ultra HD резолюция”

добавете коментар...

  1. kupicd

    Предлагаме за първи път на българския пазар празни BLU-RAY дискове за запис на музика и филми от марките TDK, SONY и VERBATIM. Дисковете са японски – чисто нови и оригинални, без кутиика. Позволяват запис със скорост до 4 X.

    Цена: 25 GB – 7 лв, 50 GB – 11 лв. За количества отстъпки. Срок на доставка – до 2 работни дни.

    Поръчайте по телефона: 088/ 740 7853, 087/ 757 9779 (от 9:00 до 22:00 ч., всеки ден), по e-mail: sales@KupiCD.com или скайп: kupicd

Коментар