Windows 8 може да излезе през октомври

Microsoft може да пусне следващата си операционна система Windows 8 през октомври тази година. Това твърди публикация на Pocket-lint.com, която се позовава на вицепрезидента по връзки с обществеността на Microsoft – Жанел Пул.


Публична бета версия на Windows 8 ще бъде достъпна за тестване от края на февруари
 

Припомня се намерението на софтуерния гигант да предлага нова ОС на всеки три години. Пул обаче отбелязва, че Microsft предпочита да не говори за точната дата за пускане на Windows 8.

Актуалната в момента операционна система Windows 7 излезе през октомври 2009 г. Това дава основание на мнозина анализатори да прогнозират дебюта на Windows 8 през октомври 2012-та.

В момента Microsoft подготвя публична бета версия на новата си ОС. От края на февруари всички желаещи ще могат да тестват възможностите на Windows 8.

Известно е също така, че Microsoft подготвя специална версия на Windows 8, която ще може да работи с ARM-базиран хардуер. Това би помогнало на компанията да наложи своята ОС в таблет компютрите.

От друта страна, Intel започна партньорство с производители на Adnroid устройства. Компанията ще налага процесорите Atom в таблети и смартфони с гугълска платформа.

Наблюдава се, на практика, опит от страна и на Microsoft, и на Intel за излизане от рамките на Wintel платформата, която доминира РС индустрията.

Коментар