Bing изпревари Yahoo в САЩ

Търсачката на Microsoft изпревари по популярност Yahoo на американския пазар. През декември Bing е обработила 2,75 милиарда заявки за търсене, което й отрежда второ място с 15,1% дял от пазара, по данни на comScore.

Yahoo е трета с 14,5% дял. Търсачката е обработила 2,65 милиарда заявки.

Безусловен лидер на пазара в САЩ е Google с дял от 65,9% и 12 милиарда заявки, обработени през декември, сочи статистиката на comScore за американския трафик.

Yahoo продължава да отстъпва позиции. Пазарната капитализация на компанията намаля значително в последните години и в момента е $22 млрд.

В началото на 2008-ма Microsoft искаше да купи Yahoo за невероятните 47 милиарда долара, за да конкурира Google. Сделката пропада, а после настъпи световна икономическа криза, която продължава и до днес.

Междувременно, Yahoo назначи за главен изпълнителен  директор бившия шеф на PayPal Скот Томпсон. В последните месеци компанията работеше без титулярен CEO, след като бордът на директорите освободи Керъл Барц.

Yahoo е сред най-спряганите корпорации за продажба. Потенциални кандидати да притежават компанията са китайската Aliaba Group, Microsoft и др.

Коментар