iPad 3 вече е на конвейерите

Таблетът от ново поколение iPad 3 вече се произвежда в заводите на Foxconn и Pegatron, партньори на Apple. Устройството се очаква на пазара в началото на март, твърди AppleInsider.com.


Таблетът iPad 3 идва с Retina дисплей и четириядрен процесор

Foxconn ще изпълни 85% от поръчките на Apple, а останалите 15% са възложени на Pegatron. Двете компании си разпределиха по същия начин и производството на iPhone 4S.

По последни информации от digitimes.com, новият iPad ще използва Retina дисплей, какъвто е наличен в iPhone 4, iPhone 4S и iPod touch 4G. Твърди се обаче, че екранът ще има по-малка разделителна способност отколкото iPhone.

ОЩE ПО ТЕМАТА
 
iPad от ново поколение видян на живо
iPad 3 ще има супер висока резолюция
iPad 3 за рождения ден на Стив Джобс?
Apple удвоява капацитета на батериите в iPad 3

Съобщава се също за увеличено време за автономна работа. Сегашният модел iPad издържа до 10 часа на батерия при гледане на видео, слушане на музика и сърфиране през Wi-Fi.

Очаква се iPad 3 да бъде първият таблет на Apple с четириядрен процесор. Според някои източници, iPad 2 ще остане на пазара и след появата на iPad 3, като ще се продава с отстъпка.

Анализаторската компания Canaccord Genuity прогнозира, че през 2012 г. Apple ще пусне 54,6 млн. iPad устройства, в сравнение с 38,1 млн. през миналата година. Делът й на пазара за таблети обаче ще намалее от 63,2% до 52,4%, поради бума в продажбите на подобни устройства и от други производители.

Коментар