HP обяви най-бързите цветни MFD устройства

HP разширява портфолиото си за цветен печат с “най-високоскоростните мултифункционални устройства в света” и с нов инструмент за управление на консумативите, съобщи днес компанията.
Портфолиото включва нови три модела Officejet Pro и мултифункционално Officejet устройство “всичко в едно” с нисък разход. В допълнение HP пуска безплатния софтуер SureSupply Software Utility, който подобрява управлението на консумативите, както и картриджи 88XL с по-висока вместимост на мастила HP Vivera.
„Мултифункционалната серия HP Officejet Pro ще ни позволи да предложим на малкия бизнес нови възможности за цветен печат, равностоен на лазерния, с по-добри скорости и на много по-ниски цени”, заяви Карл Швенкмайер, маркетинг вицепрезидент в HP Inkjet Systems.
HP Officejet Pro съкращават разходите за цветен печат и позволяват създаване на маркетинг материали с професионално качество и трайност.
Серията HP Officejet Pro L7000 All-in-One предлага скорост при лазерно качество до 12 ppm (страници в минута) за черно-бял печат и до 10 ppm – за цветен, и до 25% по-ниски разходи, в сравнение с използването на лазерни устройства, твърди HP. Цената на 1 страница цветен печат излиза 4.1 евроцента, по данни от компанията. L7000 ще бъде пуснат на пазара през март на цена от 699 лв. с ДДС.
Също през март ще бъде достъпен HP Officejet Pro K5400 на цена от 299 лв. с ДДС. Моделът HP Officejet J5780 All-in-One пък ще се предлага от февруари на цена от 339 лв. с ДДС.
Новите устройства Officejet и Officejet Pro използват картриджи с по-добра вместимост и с по-нисък разход на страница, благодарение на мастилата Vivera, оптимизирани за офис печат върху обикновена хартия. Vivera осигуряват текст с лазерно качество, трайни и ярки изображения за брошури и маркетинг материали върху всяка хартия, както и високоустойчиви на зацапване резултати при използване на хартиите HP Everyday с технологията ColorLok. Този вид обикновена хартия е произведена специално за употреба с офис принтерите HP. Документите, напечатани върху хартията HP Everyday с технологията ColorLok, изсъхват бързо и са устойчиви на зацапване, посочват от компанията.
Новото безплатно софтуерно решение на HP с възможност за сваляне от интернет – SureSupply Software Utility, предлага по-добра управляемост на консумативите и свързва клиентите директно с HP SureSupply, където те ще могат да намерят списък с оригиналните HP картриджи за мастиленоструйни принтери, LaserJet тонер картриджи и хартиите HP, съвместими с принтерите, които използват.
Картриджите HP с по-голяма вместимост предоставят на клиентите възможност за печат на 2 450 чернобели и 1 700 цветни страници, което от своя страна води до намаляване времето за смяна на картриджа и увеличаване времето за фокусиране върху бизнеса, поясняват от компанията.

Коментар