Fujitsu обединява облачни услуги в PaaS решение

Fujitsu подготвя за пазара платформа като услуга (PaaS), наречена Data Utilization Platform. Системата обединява няколко облачни услуги и е предназначена за работа с големи масиви неструктурирани данни. Data Utilization Platform сравнява, анализира и обработва данни в режим на реално време. С нейна помощ компаниите ще могат да разработват нови стратегии за растеж на бизнеса си.

Новата платформа Data Utilization Platform е част от концепцията Converged Services на Fujitsu

Услугата включва четири решения: Data Management & Integration (интеграция и управление на данни), Communications Control (управление на комуникациите), Data Collection and Detection (откриване и събиране на данни) и Data Analysis (анализ на данни).

Data Utilization Platform става основна част от концепцията Convergence Services, която формира интелигентна среда за използване на информационни ресурси. Услугата ще се пуска поетапно от второто тримесечие на 2012 г.

Към платформата ще се предлагат и допълнителни решения като Data Exchange Services (сигурно сливане на данни, събирани в няколко ресурса, в необходимия формат и привилегии на достъп), Data Curation Services (поддръжка на анализ на потребителските данни в приложения и бизнес операции) и др.

Коментар