Lotusphere 2012 акцентира на социалния нетуъркинг

Световна конференция Lotusphere 2012 се провежда в Орландо, Флорида под мотото „Business. Made Social”. Докато миналата година акцентът беше как социалният бизнес помага на организациите, сега във фокус е навлизането на социалния нетуъркинг и мобилността в цялото Lotus портфолио.


Алистър Рени, генерален мениджър на IBM Lotus, заяви на конференцията в Орландо, че колективното знание дава конкурентно предимство на компаниите
 

Lotus продуктите се интегрират все повече и повече, за да предоставят на крайния клиент достъп до актуална и важна информация, коментира Лидия Викулова в сайта на Lotus общността у нас – Locopo.net.

Колективното знание е това, което ще даде конкурентно предимство на компаниите, за да успеят на пазара, заяви при откриването на конференцията Алистър Рени, генерален мениджър на IBM Lotus. Сега бизнесът трябва да отговаря на три нови изисквания: "reach, engage & discover", т.е. организацията трябва да може да достига потребителите по социалните мрежи, да ги ангажира и да анализира дейността им.

IBM, в чийто състав е Lotus Software, обяви в Орландо еволюцията на имейла като "social" бизнес инструмент, който се интегрира в социалния софтуер за бизнеса – IBM Connections. По-късно тази година ще излезе новата версия IBM Connections Next (бета версия се очаква до края на първо тримесечие).

IBM Connections Next успешно ще интегрира IBM Lotus Domino или Microsoft Exchange пощенска кутия. По този начин IBM обединява най-често използваното бизнес приложение с това, в което потребителите прекарват по-голямата част от деня.

IBM Connections Next идва и с подобрена стена Activity Stream, която обединява новините от други "social" стриймове като Files, SAP, Twitter, Facebook, Trilog и др. От тук потребителите могат да ъпдейтват статуса си и да споделят файлове.

Интеграцията между IBM Connections Next и IBM Docs повишава продуктивността и възможностите за ефективна работа в екип. IBM Docs позволява онлайн редактиране, преглед и управление на документи в самия Connections.

Общностите Related Communities вече имат променена визия и включват свой собствен стрийм новини и ъпдейт на статус. Те позволяват също така интеграция на вътрешни и външни общности (напр. Facebook група).

IBM осигурява и поддръжка на най-често използваните мобилни смарт телефони и таблети за IBM Lotus Sametime и IBM Connections.

До края на годината ще излезе Notes and Domino Next – нова версия на IBM Lotus Notes 8.5, наричана още Notes Domino Social Edition. Тя ще включва по-добра интеграция с Connections и поддръжка на Activity Stream на заглавната страница, както и интегриран XPage плъгин, който позволява достъп до Notes приложения през браузър.

Коментар