Алберто Матроне оглави Nokia ЦИЕ

Алберто Матроне пое наскоро създаденото подразделение продажби на Nokia Централна и Източна Европа (Nokia ЦИЕ) с главен офис в Австрия, съобщи финландската компания. Вицепрезидентът ще отговаря за страните Албания, Австрия, Босна и Херцеговина, България, Хърватска, Чехия, Унгария, Македония, Полша, Румъния, Сърбия, Словакия, Словения и Косово.


Алберто Матроне заяви, че целта на Nokia е да изгради третата по големина смартфон платформа

Същевременно, от януари т.г. Росен Петков, който доскоро заемаше поста мениджър за Nokia Балкани, е повишен в позицията изпълнителен директор на Nokia за региона. Мартин-Ханс Гизвайн пък става изпълнителен директор за Австрия, Словения и Хърватска.

Матроне работи за Nokia от 1990 г. насам, като наред с другите си задължения, координира глобалните дейности по продажбите с трите италиански мобилни оператора Telecom Italia, Hutchison 3G и WIND. От 2006 г. е и мениджър за Португалия, а от 2009 г. заема поста изпълнителен директор на Nokia Иберия.

Глобалната цел на Nokia е да изгради третата по големина смартфон платформа, посочва Матроне в коментар по повод новия си пост в компанията.

Коментар