Apple струва повече от Гърция

Пазарната капитализация на Apple превиши 400 милиарда долара. Така компанията стана по-скъпа от цели държави, вкл. Гърция, Австрия, Аржентина и ЮАР, като се отчита техният брутен вътрешен продукт.

Освен с рекордно висока стойност, Apple може да се похвали и като eдна от най-бързоразвиващите се технологични корпорации, посочва ClickOrlando.com.

В момента Apple се конкурира на върха с най-голямата в света частна петролна компания ExxonMobil, която има пазарна капитализация 417 млрд. долара. Капитализацията на Microsoft пък е 235 млрд. долара.

Анализаторите очакват Apple да отбележи 45% ръст в обема на продажбите през четвъртото тримесечие на 2011 г., спрямо същия период на миналата година.

Преди десет години пазарната капитализация на Apple възлизаше на само 10 млрд. долара, т.е. компанията от Купертино е поскъпнала 40 пъти.

Коментари по темата: „Apple струва повече от Гърция”

добавете коментар...

  1. анонимно

    Бас държа обаче, че Гърция притежава много повече територия от Apple. Каква нищожна територия може да купи Apple от Гърция с нейните мизерни 417 млрд. долара?

  2. :)

    ако ще гърция да ни е най-омразната държава, такава статия и по-точно коментар е мега обиден за човечеството…никога някаква си шибана компания не може да струва повече от една държава и населението й! 😐

  3. грък

    Ами да помагат на Гърция.
    Веднага.
    Да пратят поне едно $200 млрд.
    Гърция няма да забрави такъв един жест (и след 2 – 3 години ще си поиска пак).

Коментар