Project Fiona – таблет за игри

Един от най-интересните продукти на изложението за потребителска електроника CES 2012 в Лас Вегас беше концептуалният таблет Project Fiona, създаден от производителя на гейминг периферия Razer.

За разлика от други таблети, предназначени за по-широка употреба и любителски игри, 10-инчовото устройство Project Fiona на Razer е специално проектирано за най-популярните PC заглавия в момента и се отличава с интуитивен контрол за гейминг в движение.

Razer залага на трето поколение Intel Core i7 процесор в Project Fiona, което го доближава до мощността на най-новите PC конфигурации. На разработчиците няма да се налага да създават нови и оптимизирани приложения за Project Fiona, тъй като масовите PC заглавия могат да се играят на таблета без нужда от допълнително програмиране.

Благодарение на мощния си процесор, Project Fiona ще се използва не само за мобилни игри, но и за всички хитови заглавия, които досега не са играни на таблет.

Освен с висока производителност, Project Fiona се отличава и с голяма ергономичност. Екипът на Razer е създал хибриден потребителски интерфейс с интегрирани аналогови контролери за игра, прецизен акселерометър и чувствителен мултитъч дисплей.

Потребителският интерфейс на Razer позволява всички актуални PC заглавия да се играят на таблета без нужда от оптимизиране. В същото време, разработчиците получават нови възможности за създаване на игри специално за тази интуитивна платформа. Интерфейсът интегрира най-доброто от геймпадовете, сензорните екрани и акселерометрите в нов формат, подходящ за гейминг в движение.

За допълнително подсилване на изживяването, двата контролера на Project Fiona използват технология Force feedback, благодарение на която геймърите усещат всяка експлозия или картечен откос. Усещането се усилва и от 7,1-канален съраунд звук от Dolby.

Razer все още не е обявила точната дата за пускане на пазара на Fiona и цената, на която ще се продава геймърският таблет.

Коментар