LG Optimus Pad LTE – бърз мултимедиен таблет

По-рано този месец LG представи своя първи таблет, който поддържа LTE мрежа. Моделът LG Optimus Pad LTE се отличава също с дисплей с висока резолюция True HD IPS.

Вграждането на LTE поддръжка е продиктувано от факта, че таблетите генерират около пет пъти по-голям трафик на данни, в сравнение със смартфоните, което налага и наличие на по-бърза мрежова връзка, посочват от LG.

Дисплеят на Optimus Pad LTE осигурява резолюция 1280х720 за гледане на филми и клипове с високо качество. Вградената 8-мегапикселова камера позволява на потребителите да правят снимки и видео в HD формат.

Любителите на мултимедията могат  също да ползват SD карти памет с капацитет до 32 GB. LG подчертава, че Optimus Pad LTE е първия таблет на пазара с подобна възможност.

Моделът се предлага с няколко приложения, които подобряват изживяването. Софтуерът Smart Movie Editor, например, позволява лесно редактиране на снимки и видео клипове в движение. Приложението Web Duet пък дава възможност на потребителите да търсят информация както в техните имейли и текстови съобщения, така и в профилите им в социалните мрежи.

Друга полезна функция е LG On-Screen Phone (OSP), която позволява на потребителите да прехвърлят картината от своя смартфон на големия екран на таблета чрез кабел. В последствие те могат да поемат управлението от което и да е от двете устройства.

LG Optimus Pad LTE се отличава с естетичен дизайн, тежи 479 грама и им дебелина само 9,34 мм. Таблетът е снабден с 1,5 GHz двуядрен процесор Qualcomm и работи под управление на операционна система Android 3.2 Honeycomb.

Устройството също така разполага с HDMI порт и позволява DLNA свързаност. Батерията има капацитет 6,800 mAh.
Първоначално LG Optimus Pad LTE ще се продава в Южна Корея. Плановете на компанията за останалите пазари още не са обявени.

Коментар