Kindle Fire намалява дела на iPad

Таблетът Kindle Fire, предлаган от Amazon, е намалил дела на iPad до 57,6% и същевременно е довел до укрепване на позициите на Android устройствата, по данни на Strategy Analytics.


Kindle Fire е довел до сериозен ръст в продажбите на Android таблети

Според анализаторската компания, Kindle Fire е увеличил трикратно доставките на Android таблети през четвъртото тримесечие до 10,5 милиона броя. Apple пък е продала 15,4 млн. iPad устройства и държи дял от 57,6%, докато Android таблетите имат 39,1% през Q4 2011.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
 
Kindle Fire отнел близо 2 млн. от iPad
Завишиха прогнозите за Kindle Fire
Amazon ще печели солидно от Kindle Fire

Производителите на Windows таблети са доставили само 400 000 таблета през тримесечието, което отрежда дял от 1,5% на платформата. За девет месеца продажбите на iPad са превишили 8-годишния обем на доставени Windows таблети. Очаква с излизане на Windows 8 хардуерните партньори на Microsoft да станат по-конкурентни на пазара за таблети.

Въпреки влиянието на Kindle Fire, ръководството на Apple не счита евтиния таблет на Amazon за сериозна заплаха. Може да се предполага, че Apple ще си възвърне пазарен дял, в резултат на двоен спад в доставките на Kindle Fire и липса на нови Android модели до пролетния сезон.

Apple обикновено пуска нови модели в началото на пролетта. Ако през март започнат продажбите на следващ iPad, то компанията ще може да избегне сезонния спад.

Коментар