Петър Митев: Бъдете практични мечтатели

Една много необичайна лекция ще запомнят присъстващите в Аулата на Софийския университет вчера вечерта. По покана на студентския клуб за предприемачи Start it Smart, съоснователят на “Хаос Груп” Петър Митев разказа своята философия на успеха.

Петър Митев, съосновател на Хаос Груп – компанията, която създаде 3D софтуера за Аватар

С думите “Нямам рецепта как да станете успешни” той започна своето много емоционално изложение за стимулите в живота и кариерата, и за различието между опаковка и съдържание.

“Хората гледат опаковката и изпускат живота. Опаковката е всичко, което се вижда с просто око. За да сте добри предприемачи, трябва да се съсредоточите върху съдържанието. Основната ви цел е всеки ден да изпълвате със съдържание това, което създавате. Фокусирайте се върху съдържанието“, призова Петър Митев залата, пълна с млади хора.

“Хаос Груп” е създател на софтуерния продукт за 3D визуализация V-ray, заложен в успеха на продукции като филма “Аватар”, компютърната игра “Halo”, рекламни филми с компютърна графика и др. Главната квартира на компанията се намира, както не без хумор отбеляза Митев, в  кв. “Младост” 1А, има офис в САЩ, а до месец и половина планира да отвори офис в Япония. Засега в “Хаос Груп” работят 98 служители.

Лекторът се постара да събуди детско чувство за хумор в аудиторията

Едно от най-ценните неща в България е, че каквото и да направите, то ще е иновативно“, продължи в същия дух Петър Митев. И разказа как Phoenix, пилотният проект на фирмата, по това време представлявана от самия него и партньора му Владимир Койлазов, бил написан през “далечната” 1999-а на вероятно един от първите компютри с два процесора у нас.

Бъдете практични мечтатели, а провалът е част от вашия успех, каза още Петър Митев (видеозапис от лекцията можете да гледате тук).

Коментари по темата: „Петър Митев: Бъдете практични мечтатели”

добавете коментар...

  1. Пламен

    Твърде добре

  2. Николина

    Такива хора действат като Вдъхновин.

Коментар