ФБР прихванало скайпа на Ким Дотком

Skype разговори фигурират в започналото дело срещу собствениците на сайта за споделяне MegaUpload. Не я ясно обаче как американските власти, в частност ФБР, са получили достъп до кодираната комуникация.

От правосъдното министерство на САЩ отричат да са изпращали запитвания към Skype, съобщи CNET. Но в документите по делото фигурира преписка между Ким Дотком и негови подчинени.

Политиката за конфиденциалност на Skype предвижда съхраняване на комуникацията в продължение на 30 дни, а при официално искане – до 5 години.

Някои от данните за MegaUpload са от преди пет години, което навежда на мисълта, че са използвани  шпионски технологии.

В момента Ким Дотком е в Нова Зеландия. Той бе арестуван по обвинение за незаконно разпространение на видео и аудио материали, пране на пари, рекет и други престъпления.

Същевременно, ФБР отложи решението си да изтрие всички потребителски данни от MegaUpload. Това стана след настояване на адвокатите на Ким Дотком, които твърдят, че унищожаването на данните ще попречи на защитата на обвиняемия.

Коментари по темата: „ФБР прихванало скайпа на Ким Дотком”

добавете коментар...

  1. анонимно

    Ако искаш наистина криптирана връзка, то програмирай си я сам. Обаче пак не е ясно откъде ще вземеш със сигурност чиста операционна система!!!

  2. Наблюдател

    Първото официално потвърдено съобщение за бекдоор в Скайп е от 2008-ма, но най-вероятно тя е вградена в софтуера още от момента, когато когато собствеността на фирмата премина в американски ръце.

    Вероятно американците дават на някои свои съюзници, като например Австралия, възможността самостоятелно да дешифрират трансфера, тъй като в австралийски съд са използвани записи от подслушване на Скайп-комуникации.

  3. Usera

    Всеки човек ще бъде прихващан по Skype, защото вече Skype е собственост на империята на злото – Microsoft.

Коментар