НАСА изчетка руската космическа индустрия

НАСА вярва в надеждността на руските космически кораби, независимо от серията неудачи на Роскосмос. Майк Сафредини, наблюдаващ програмата на полетите до Международната космическа станция (МКС), признава пред BBC, че руската и американската страна са изградили ефективно партньорство.


При изпращане на астронавти на Международната космическа станция САЩ разчитат на руските кораби "Съюз"

Според представителя на НАСА, отложеното пускане на кораба „Съюз ТМА-04М" заради технически неизправности не е някакъв глобален проблем.

Роскосмос имаше трудна година с поредица от неуспехи и е налице тревога това да не се превърне в системен проблем на цялата космическа индустрия, коментира Сафредини. Според него обаче, пускането на пилотирани космически кораби е нещо твърде различно от останалите мисии и „това е една много, много надеждна система”.

В края на 2010 година специалистите на Роскосмос не успяха да изведат в орбита кораб с три спътника „Глонас-М". През миналата година от 34 пускания пет завършиха със загуба на космически апарати.

Американците, същевременно, прекратиха окончателно полетите на совалката и сега доставят астронавти на МКС само с помощта на руски кораби от семейството „Съюз”.

по темата: „НАСА изчетка руската космическа индустрия”

добавете коментар...

  1. Ангел

    Камаз се състезава сам със себе си на ралита а сега и руската космическа индустрия няма с кой да се сравнява защото е единствено работеща но въпреки това подрастващите американофилчета злобеят като се каже и докаже че идолите им са гола вода 🙂

  2. Питко

    #1 следва ли да разбираме че много са ти са дигнали в очите онея руснаци дето имат такъв голям рандеман? Че на мен нещо не ми дават признаци на доверие. Иначе американеца им е подал доста сериозно ръка, въпреки тревожните случаи които правят руснаците.
    Но така е, като е по-евтино при руснаците ще ходят при тях. Нищо не пречи да се инвестират няколко милиона в контрол на руснаците и в допълнителни съоражения които да надградят невероятната руска технология.

  3. Rado

    Много ми паднаха в очите тея американци. Сигурен съм, че в следващите години руснаците ще им затапят устите завинаги !

Коментар