Марк Зукърбърг ще плати $1,5 млрд. данъци

Марк Зукърбърг, основателят на Facebook, ще трябва да плати на държавата данъци в размер на над 1,5 милиарда долара. Това ще го превърне в един от най-големите индивидуални данъкоплатци в историята, съобщава Файненшъл Таймс.

Зукърбърг дължи умопомрачителния данък, тъй като го очакват приходи от 5 милиарда долара след реализацията на опции за акции, получени през 2005 г. като възнаграждение за ролята му на изпълнителен директор на Facebook.

Младият милиардер планира да реализира въпросните опции на първичното публично предлагане на акции на компанията (IPO), което ще се състои през май тази година.

Facebook подаде документи за IPO по-рано този месец. Според източници на Файненшъл Таймс, досега Зукърбърг не е продавал на никого от своите акции, а наскоро дори си намали заплатата на 1 долар.

Коментари по темата: „Марк Зукърбърг ще плати $1,5 млрд. данъци”

добавете коментар...

  1. Валентин

    Имало едно време един бизнесмен 🙂 Който всеки ден, на път за работа, давал на един бездомник по левче. Минала една година, работата на бизнесмена потръгнала и той вече давал на бездомника доста повечко 2-5 лева, колкото има в джоба му ги давал да се радва човека.
    След няколко години обаче бизнесмена се задомил вече щял да има дете, оженил се. Естествено това доста повлияло на финансовото му състояние и той вече давал стотинки на бездомника, преди да тръгне на работа.
    Веднъж два три пъти станало така и бездомника го попитал:
    – Нали имаше хубава работа, всичко върви.. Криза ли е какво стана че вече ми даваш само стотинки? – попитал той възмутено.
    – Не, не е криза но вече имам жена и две деца, нямам чак толкова излишни пари.
    – Ее аз ли да ти издържам жената и децата! – сопнал се бездомника.

  2. Ivan Ivanov

    Нищо му няма! Като има пари да си плаща. Аз за какво не искам да съм милиардер! За да не плащам такива данъци, ето защо! :))

Коментар