Тонеган пусна бизнес софтуер под наем

Софтуерната компания Тонеган пусна уеб базирана система за Личен Състав и ТРЗ, която реализира т.нар. модел SaaS (Software as a Service, или софтуер като услуга). Това означава, че всеки може да ползва системата Tereza.bg като се регистрира през интернет и плати определената такса.

 

От разработчика посочват няколко предимства на подобен подход. На първо място, не е необходимо потребителите да купуват лицензи, за да използват системата. Освен това не се налага инсталиране на допълнителен софтуер по работните машини. Отпадат и грижите за администрация и актуализация на системата.

На практика, системата е инсталирана върху сървъри на Тонеган, а достъпът до данните на клиента се осъществява през интернет от всяко място и по всяко време.

Данните имат висока степен на защита както от нежелан пробив, така и от сривове на системата или хардуера, твърди Тонеган.

Всеки нов клиент на услугата може да се регистрира и да получи напълно функционираща система безплатно за първия месец, за да я тества  преди да вземе решение за абониране.

Цената на услугата се определя на месечна база в зависимост от избраната конфигурация. Базовата цена на месечната такса зависи от броя на служителите, които ще се обработват във всички фирми на даден клиент.

По информация от сайта Tereza.bg, месечната такса за услугата варира от 0 лв. за фирми с до 5 служители до 24 лв. за компании с персонал от 50 до 150 души. Над този брой цените са по договаряне.

Коментар