Apple подготвяла 8-инчов iPad mini

Таблет с 8-инчов екран може да попълни линията iPad на Apple и да запази позициите на марката, атакувани от многото доставчици на Android устройства.


Слуховете за появата на iPad mini стават все по-упорити
 

В момента Apple тества умаления вариант на таблета заедно с доставчиците на компоненти, съобщи Уол Стрийт Джърнъл, позовавайки се на собствен източник. Актуалните в момента iPad-и от първо и второ поколение имат 9,7-инчов екран.

Информацията на американското издание е потвърдена от служители на компании, които асемблират устройства на Apple. Неотдавна гигантът от Купертино им е показал новия таблет.

Твърди се, че 8-инчовият iPad mini ще има същата резолюция както и iPad 2, т.е. 1024×768 пиксела. Пробни образци на дисплея са произвели тайванската компания AU Optronics и южнокорейската LG Display.

Дълго време Apple е разглеждала различни форм фактори за мини таблета си. Не е изключен и вариантът компанията да се откаже от подобно устройство, отбелязва Уол Стрийт Джърнъл.

Покойният вече Стив Джобс считаше 7-инчовите таблети за „мъртвородени”. Именно с подобни устройства обаче започнаха своя бизнес в таблетите Samsung и RIM.

Коментар