AMD се нареди сред лидерите на „чистия капитализъм”

AMD се нареди сред топ 20 компании на „чистия капитализъм", избрани от класацията S&P 500 на Standard & Poor’s на най-големите фирми в САЩ.


AMD влезе в Топ 20 компании на "чистия капитализъм"
(снимка: AMD)
 

Топ 20 е изготвен от организацията Corporate Knights (Корпоративни рицари), която определя „чистия капитализъм” като „отговорен, използващ продуктивно ресурсите и социално справедлив”.

Класацията се базира на количествена методология, оценяваща фактори като производителност при използване на енергийни ресурси и въглеродни емисии, лидерски умения и приходи от служителите.

"Corporate Knights предоставя инструмент в помощ на акционерите, за да преценят кои компании са действително посветени на корпоративната отговорност", каза Алисън Пиърман, корпоративен вицепрезидент на AMD Public Affairs.

AMD получи наскоро признание и от Trust Across America – мозъчен тръст, който проучва и отличава заслужаващото доверие бизнес поведение, като една от Топ 10-те публични компании с най-висока степен на доверие за 2011 г.

Изследването на Trust Across America анализира независимо над 200 компании по отношение на 5 ключови индикатора за бизнес поведение заслужаващо доверие: финансова стабилност и сила, консервативност в счетоводните дейности, корпоративна почтеност, прозрачност и устойчиво развитие.

Коментар