Флаш драйв на Kingston ускорява Vista компютри

Масови количества нови флаш драйвове, предназначени за Vista системи, пуска на пазара производителят на памети Kingston. Устройствата DataTraveler ReadyFlash USB 2.0 са проектирани на базата на точни изисквания към производителността и спецификации от Microsoft.

Макар добавянето на системна памет да е най-доброто средство за увеличаване на производителността, Windows ReadyBoost позволява да се използва и друг ресурс в допълнение към DRAM за обработка на информация и приложения. Например, ако един ноутбук има инсталирана памет 1 GB, Windows ReadyBoost позволява да се използва флаш памет, подобна на DataTraveler ReadyFlash, като по-бърз кеш-буфер.

Когато новият флаш драйв на Kingston се свърже към USB 2.0 порт на Vista-базиран компютър, ще се отвори диалогов прозорец с опцията за използване на устройството за Windows ReadyBoost. Само драйвове като Kingston DTR посрещат изискванията за производителност и капацитет на Windows ReadyBoost, посочват от производителя.

“Новите флаш продукти на Kingston предлагат на потребителите нескъп и лесен ъпгрейд към новата ОС на Microsoft. DataTraveler ReadyFlash са достъпни в дистрибуторския канал и скоро ще бъдат налични у нас,” коментира Константина Маврова, продуктов мениджър в АСБИС България, официален дистрибутор на Kingston

DTR флашовете се предлагат с капацитети 1 GB и 2 GB. Поддържат 5MB/sec пропускателна способност за четене в случаен ред на 4k файл в цялото устройство и 3MB/sec за запис в случаен ред на 512k.
Част от капацитета на флаша се използва за форматиране и други функции и не е достъпен за съхранение на данни. Скоростта може да варира в зависимост от хоста, хардуера, софтуера и начина на използване. Устройствата идват с 5-годишна гаранция, уточниха от АСБИС.

Коментар