Apple намекна за ARM чипове в MacBook

Тим Кук загатна за някои от бъдещите ходове на Apple

Любопитни новини дойдоха от централата на Apple в Купертино. Вчера компанията обяви новата операционна система Mac OS X 10.8 Mountain Lion и покрай нея CEO-то Тим Кук загатна за някои от бъдещите ходове на „ябълката”.

В интервю за Уол Стрийт Джърнъл шефът на Apple посочва, че ноутбуците и таблетите ще продължат все повече да се сближават. Кук не изключва вероятността компанията да започне да използва в лаптопите си процесори от iPad и iPhone, т.е. чипове с архитектура ARM, която е различна от х86 на Intel.

Сближаването на компютрите и таблетите личи и от новата OS X 10.8 Mountain Lion, която притежава функции, характерни за мобилната платформа iOS. Според Кук, потребителите харесват функционалността на мобилните устройства на Apple, поради което компанията прави съответните нововъведения в Mac.

Нещо повече, Тим Кук намеква, че в бъдеще OS X и iOS ще се слеят в една операционна система.

Шефът на Apple коментира и конкуренцията на MacBook Air. Според него, много производители се опитват да повторят успеха на ултратънкия и лек лаптоп, но в края на краищата разбират, че това не е толкова лесно.

Коментар