HP ускорява трансформацията на ритейл бизнеса

HP предвижда бъдеще, в което дигиталните продукти и услуги продължават да се смесват с физическия свят на търговията на дребно и обратното. По време на ритейл конференцията „Технологичните иновации са движещата сила на промяната през 2012” компанията представи нови решения за индустрията, вкл. точки на продажба (POS), Digital Signage, системи за самообслужване, управлявани печатни услуги, базиран на „облака“ печат и мобилни услуги. HP разкри и нови баркод скенери, налични за региона на Европа, Близкия Изток и Африка (EMEA).

"В момента безспорно се извършва трансформация в търговията на дребно по отношение на въвеждане на технологиите във физическите магазини. Една от тенденциите, които предвиждаме през 2012 г. е, че търговците на дребно ще предоставят все по-интерактивни дигитални преживявания на територията на магазините си – от Digital Signage със сензорна поддръжка до инициативи за лоялност, използващи баркодове на вашия смартфон", каза Коби Елбаз, директор „Клиентски решения“ за региона на EMEA в HP Personal Systems Group.

Търговците на дребно превръщат своите магазини в по-приятна и интерактивна среда за купувачите с POS и дисплейни технологии. "Потребителите в момента очакват нещо повече от пазаруване и търговците на дребно активно насърчават купувачите да прекарат повече време в магазина", допълни Елбаз.

Технологиите на HP ще насърчат потребителите да останат по-дълго на територията на магазина, защото най-добрите търговци вече осъзнават, че по-дългият престой води до повече продажби, каза още Елбаз.

Сред решенията на компанията е мобилна точка за продажби, използваща таблетното устройство HP Slate 2 Tablet PC. Друга нова технология, VantagePoint, представлява голяма сензорна стена, позволяваща на търговците на дребно да ангажират купувачите в едно интерактивно бранд преживяване.

С разпространение на мобилните и имейл баркодове за купони и офертите за лоялни клиенти търговците на дребно се нуждаят и от нови технологии за баркод сканиране, с цел да подобрят пазаруването на клиентите. Баркод четците HP Presentation Barcode Scanner и HP Linear Barcode Scanner позволяват лесно сканиране, дори и от мобилни устройства.

Новите баркод четци на HP ще бъдат налични на пазара този месец. Решенията за самообслужване вече са достъпни в Северна Америка. Дисплеите HP 47” Micro_Bezel Displays ще излязат на пазара в ЕМЕА по-късно тази година.

Коментар