Нови гигабитови стекируеми Smart комутатори на Netgear от серията ProSafe

24 и 28 портовите комутатори от серията ProSafe позволяват на малките и средните фирми да растат и лесно да разширяват своята високотехнологична мрежа, без да се сблъскват със сложността и разходите за поддръжка на едно напълно управляемо решение 
NETGEAR, Inc., доставчик на високотехнологични маркови мрежови продукти в целия свят, дистрибутиран в България единствено от Солитрон, обяви, че водещата фамилия стекируеми Smart комутатори има двама нови представители – гигабитовите ProSafe 24и 48-портови комутатори GS724TS и GS748TS. Като последни нововъведения в серията ProSafe (единствените стекируеми smart комутатори в индустрията), новите комутатори предлагат възможности за разширяване, бързина и стабилност на бързо растящите фирми, които се нуждаят от комутатори с висок капацитет на натоварване, за да могат да поддържат своите важни за бизнеса приложения, системи за сигурност и IP телефония с възможност за видео конферентни разговори, без да се сблъскват със сложността и разходите за поддръжка на напълно управляемите комутатори.
Проектирани да посрещнат нуждите на растящите малки и средни фирми, стекируемите гигабитови Smart комутатори ProSafe са оборудвани с 24 (GS724TS) и 48 (GS748TS) 10/100/1000 порта, както и с 4 споделени SFP гигабитови оптични порта за поддръжка на ERP приложения, изискващи бързина и стабилност или трансфер на големи файлове. В добавка имат по два порта за стекиране, които осигуряват 20 гигабитова dualring връзка, като така могат да бъдат свързани до 6 комутатора наведнъж или общо 288 10/100/1000 мрежови порта, които лесно да се управляват под един IP адрес.
Включеният интуитивен интерфейс за управление през уеб браузър позволява опростено, но достатъчно разнообразно управление – комутаторите от серията ProSafe включват в себе си пълен набор от функции за още по-висока сигурност, по-високо качество на обслужване и контрол на достъпа, който включва: списък с контрол на достъпа (ACL), 802.1x порт автентикация, разширен QoS, ratelimiting, IMGP snooping.
Гигабитовите Smart комутатори ProSafeна NETGEAR елиминират сложността и голяма част от разходите по поддръжка на управляемо layer 2 решение за комутация – свързването на стандартните самостоятелни комутатори в звездообразна структура може да отнеме много време и ресурси.
„Стекируемите комутатори GS724TS и GS748TS предлагат много възможности за сигурност и опростено управление, каквито можете да очаквате от значително по-скъпи конкурентни продукти”, твърди James Bricknell, Technical Director в ABD Solutions. „Напълно управляемите комутатори досега бяха привилегия за по-големите IT отдели, но сега NETGEAR ги направи достъпни и за малкия и средния бизнес. NETGEAR постоянно снабдява пазара с нови и достъпни технологии, и с характеристики като двупосочно стекиране, което гарантира стабилна връзка без разпадане и управление на целия стек от един IP адрес през HTTP, двата нови комутатора не правят изключение.”
SMB секторът е обзет от голямо вълнение в очакване на добавянето на новите гигабитови стекируеми Smart комутатори към известната ни фамилия NETGEAR ProSafe” каза Alexandra Verhoeve, Sales Manager Eastern Europe & CIS. „Малкият и средният бизнес не разполага с много готови решения, които да им помогнат да се справят с постоянния разтеж. В допълнение, днешните фирми използват все повече приложения или устройства, които изискват бърза и стабилна мрежа, като видео конферентни разговори и IP телефония и други. ProSafe стекируемите гигабитови комутатори предлагат на малките и средните фирми усъвършенствано, сигурно и надеждно решение с възможност за разширяване, което да поддържа необходимите приложения и същевременно са достатъчно гъвкави за да посрещнат всякакви бъдещи възможности за разширяване на мрежата.”
ЗаProSafe 24 и 48 портовите стекируеми гигабитови комутатори
Двата нови комутатора (GS724TSиGS748TS) предлагат скорост и надеждност в едно напълно достъпно мрежово решение за комутация, с възможност за стекиране и контрол на достъпа, усъвършенстван QoS и възможности за „smartуправление.
Два посветени високоскоростни порта за стекиране осигуряват 20 гигабитова връзка с възможност за свързване на до 6 устройства и поддържане на постоянни високи скорости между тях посредством включените HDMI кабели. Всички комутатори в един стек са „hotswappableи технологията позволява светкавичното му преконфигуриране в случай на грешка при един от тях, за да се предотврати загубата на мрежа.
Новите GS724TS и GS748TS осигуряват висока сигурност и качество на обслужванена малките и средните фирми, което включва: 802.1х автентикация, ACL филтриране, 802.1p и DSCP-базирано приоритизиране, както и rate limiting.
Оптимизирани за работа с ProSafe софтуера за мрежово управление на NETGEAR (NMS100), всички гигабитови комутатори от серията ProSafe могат да бъдат управлявани сякаш са едно устройство през опростен уеб-браузър интерфейс, който може да се използва както за конфигуриране, така и за следене на мрежовия трафик и решаване на определени проблеми. Комутаторите са снабдени със SNMP за да събират и проследяват информация, управляват устройства и прилагат по-стриктно политиките на контрол и сигурност в една мрежа.
Двете нови устройства се предлагат с ограничена доживотна гаранция. Цените на GS724TS и GS748TS са съответно 750$ и 1450$.

Коментар