Саша Безуханова управлява бизнес за 750 млн. долара

“Нека говорят просветените”, пожела Саша Безуханова в интервю за БТВ

Саша Безуханова, най-успялата българка в корпоративния свят, управлява бизнес на Хюлет-Пакард на стойност 750 милиона долара, стана ясно в предаването „Нека говорят” по БТВ.

Бизнес от подобен мащаб изглежда като „една балансирана система от хора, правила, инфраструктура и ежедневна работа, за да се постигнат тези резултати”, каза Безуханова.

Отскоро тя ръководи стратегическото направление на Хюлет-Пакард за работа с публичния сектор в развиващите се пазари.

Личният успех на Саша Безуханова е свързан и с успехи за България. Нейна бе заслугата преди няколко години в страната ни да бъде открит глобален център за услуги на HP с над 4000 служители в момента – млади хора, много от които са се върнали обратно тук от чужбина.

Когато посещава Ирландия, в качеството си на председател на БИБА, Саша Безуханова е впечатлена от това как една държава от задния двор на Европа преди 70 години е стигнала до седмо място. Тогава тя си обещава да помогне България да стане такава държава и се ангажира с редица проекти в сферата на образованието и мениджмънта.

„Нека говорят просветените”, бе отговорът на Саша на традиционния въпрос към гостите в предаването, водено днес от Диана Найденова.

Коментар