Microsoft с отворено писмо до Google

Вицепрезидент на Microsoft публикува отворено писмо, в което пояснява защо компанията е подала жалба в Европейската комисия срещу Motorola Mobility. Дейв Хейнър се обръща към Google, която погълна производителя на смартфони и таблети, с призив да не убива уеб видеото.



В отворено писмо Microsoft призовава Google да не унищожава уеб видеото чрез завишени такси за Windows продуктите

Motorola възпрепятства продажбите на Windows компютри, конзоли Xbox и други продукти на Microsoft, твърди Дейв. „Престъплението" се състои в това, че тези устройства се свързват по безжичен канал към мрежата и позволяват гледане на видео, ползвайки стандарти, правата върху които държи Motorola, става ясно от публикация в корпоративния сайт на компанията – technet.com.

По думите на Дейв Хейнър, Motorola Mobility иска от Microsoft твърде големи такси в сравнение с тези за останалите компании. Така например, за всеки Windows ноутбук с цена над $1000 Microsoft трябва да плати такса от $22,5, заради използване на 50 патента. Други компании обаче плащали на Motorola само 2 цента за много повече патенти.

Крайната цел на Motorola и Google е да забранят продажбите на Microsoft продукти или да ги лишат от възможността да възпроизвеждат уеб видео, смята  Хейнър.

по темата: „Microsoft с отворено писмо до Google”

добавете коментар...

  1. рм

    като много искат и съдят половината свят… сега е време да плащат!

  2. marian

    по 5, че и повече от 5.
    Те могат да взимат ама като искат от тях много ги боли

  3. mhm

    А искат по 5 долара за всеки продаден андроид телефон?

Коментар