SAP залага на Samsung смартфони и таблети

Софтуерният гигант SAP избрл устройствата Samsung Galaxy S II и Galaxy Tab 10.1 за вътрешна употреба. Смартфоните и таблетите, базирани на Android, ще подобрят продуктивността на служителите, съобщи Samsung.

 

„Ключов фактор е, че можем да предпазим бизнес информацията си на тези устройства, като използваме широка гама от ИТ решения със засилена сигурност и възможност за управление, които са неразделна част от пакета SAP Mobile Device Management (SAP MDM)”, каза Оливър Бусман, ИТ директор в SAP AG.

Двете компании са работили заедно, за да подобрят сигурността на устройствата с Android чрез ИТ решения за управление на множество устройства от всякакъв мащаб. Системата Sybase Afaria 7.0, достъпна на модели от корпоративен клас, вкл. Galaxy Note, Galaxy S II и новите таблети от серията Galaxy Tab, предлага разнообразни функции за организация на по-гъвкава и свързана работна сила.

Функцията за проследяване на устройството, например, гарантира на работодателите, че всяко изгубено устройство може да бъде върнато. Ако апаратът не може да бъде локализиран, функцията активира дистанционно изтриване паметта на устройството, с което конфиденциална информация няма как да попадне в чужди ръце.

С помощта на имейл и Exchange Account Management служителите могат лесно да проверяват пощата си и да изпращат имейли, докато са навън, и същевременно да е сигурно, че конфиденциалната информация е напълно защитена.Техническите директори пък могат лесно да управляват действащите „firewall” настройки от мобилното устройство.

ИТ мениджърите ще определят кои приложения могат да бъдат инсталирани на мобилните устройства и кои не, за да гарантират, че потенциално опасен софтур ще бъде избегнат. Не на последно място, техническите директори могат да ограничават функциите на устройствата, като например WiFi свързване, използване на SD карти, USB и NFC връзки, управление на клиентския сертификат и др.

Могат да бъдат управлявани и политиките за пароли – мениджърите определят периода на тяхната валидност и така предизвикат служителите да сменят паролите си често. Устройствата Samsung поддържат и широка гама бизнес приложения на SAP, вкл SAP CRM.

Коментар