М-Тел ще продава онлайн реклама

Безпрецедентен ход предприе мобилният оператор М-Тел. Компанията обяви, че ще продава онлайн реклама на корпоративния си сайт, както и мобилна реклама. В допълнение, М-Тел ще развие и канал за уеб SMS маркетинг.

На сайта си операторът ще предлага възможност за стандартни и „rich media” рекламни формати. Мобилният портал пък ще позволява използване на банери и текстови линкове.

И в двете платформи ще има интегриран софтуер, който ще позволява таргетиране по демографски показатели.

М-Тел обяви и първите рекламодатели на сайта си – това са Банка ДСК, Студио Модерна, Honda и bet365.

М-Тел е сред най-големите рекламодатели на българския пазар, като много медии са силно зависими от постъпленията от телекома. Засега не е известно как рекламната инвазия на М-Тел ще се отрази на бюджетите на оператора за реклама.

С новия си ход в условия на тежка икономическа криза, засегнала както клиентите на оператора, така и самия него, М-Тел влиза в пряка конкуренция с големи интернет портали за рекламните бюджети на едни и същи корпоративни клиенти.

по темата: „М-Тел ще продава онлайн реклама”

добавете коментар...

  1. Сашо

    Трябва да се инвестира в този пазар, защото у нас се гледа още много консервативно на него.

  2. Торо

    Наистина онлайн рекламата е бъдещето. В Бг не е развит още пазара и дано с Мтел започнат нещата да се раздвижват.

  3. Гергана Димова

    Онлайн рекламата и онлайн маркетингът са бъдещето, и съвсем логично и стратегически обосновано МТел започва да ги развива.

  4. Галя

    За мен М-тел са най-бързоразвиващата се компания в технологично отношение в последната година.

  5. 5ko

    Направиха опит да ми се обаждат някви банки, да ми предлагат застраховки на дебитни карти. Със сигурност им беше много неприятно да си говорят с мен след като разбрах защо звънят. Очаквам следващите жертви, които ще звъннат, за да се разтоваря от всички простотии, които са ми се случили през деня.

  6. Spiro in the bottle

    MNSP, нали и аз това казвам 🙂

  7. Az

    Каквито и глупости да правят, хората ще продължат да си прехвърлят картите към Вива и Глобул. Нищо не става от МенТел !!!

  8. Хехе

    Още номера за блокиране-да живеят смартфоните

  9. MNSP

    до Spiro in the bottle
    А защо да не си купят точно там виваком и глобул. Това ще е най-подходящотно място да си рекламират офертите и да им дръпнат клиенти
    хахаха

  10. Стоян

    Мтел се развива доста добре.

  11. Spiro in the bottle

    Хахахаха, Vivacom и Globul ще си купят реклами в Мтел.

  12. инж. Катя Манолова

    Като стана дума за sms маркетинг – предайте на М-тел, да спре да ми спами с sms какво ще спечеля и за какво да играя. Не ме интересува! Ще си сменя компанията след толкова години договор! Не разбират ли, че така дразнят клиентите си.

  13. Barny

    Мтел изтреще! :))

Коментар