Стилусите възкръсват с уникално е-перо

Интернет търговецът Amazon подаде две заявки за патентоване на интелигентно устройство за въвеждане на данни и съответно компютърни методи за работа с него. Електронното перо, вероятно Kindle Pen, ще може да чете, записва, търси, отпечатва и изпраща по електронна поща пояснения и бележки към цифрови (е-книги и монитори) и печатни материали.

С помощта на подобно устройство потребителят ще може да въвежда ръкописен текст, схеми и рисунки, които се възприемат и преобразуват в реално време в цифрово съдържание, съобщи еngadget.com.

Устройството е уникално с това, че потребителят може да въвежда с писалката команди, които се възприемат и изпълняват незабавно от системата.

Втората патентна заявка се отнася до процедура за оторизация при работа с електронно перо. Тя позволява на няколко души да работят по един проект, всеки от своето устройство.

Предполага се, че електронното перо ще може да се ползва като аксесоар за е-книгите и таблетите на Amazon. Възможно е компанията да предложи и самостоятелно устройство с новата технология.

Разработката вдъхва нов живот на стилусите, които бяха позаглъхнали с масовото навлизане на сензорни смартфони и таблети, управлявани само с докосване с пръсти. Тласък за възраждане на технологията дава и новият смартфон Galaxy Note на Samsung.

Коментар